Top 5 Beste Kung Fu Films

Weinig is zo ontspannend en onderhoudend als een martial art of ouderwetse Kung Fu film. Je hoeft zelfs helemaal niet van Kung Fu te houden om van dit soort films te genieten. Toegegeven, de dialogen zijn niet altijd van hoogstaand niveau, maar de gevechten zijn dat zeker wel. Hier volgen enkele martial arts films die je echt gezien moet hebben.

Enter the Dragon

Bruce Lee mag uiteraard niet in dit lijstje ontbreken. Is dit het beste verhaal ooit verteld? Zeker niet. Zien we hoe Bruce Lee zijn tegenstanders op magistrale wijze verpulverd? Ja! En daarom alleen al is deze Kung Fu film ronduit geweldig.

Brotherhood of the Wolf

Als je aan Franse films denkt, gaan je gedachten meteen uit naar gepassioneerde romantische films. Martial arts is niet meteen het eerste waar je aan denkt. Deze Franse film staat van begin tot einde garant voor spanning en bloedstollende martial art gevechten.

13 Assassins

Dit is een film voor de echte Samoerai liefhebbers. Eigenlijk bereikt deze adembenemende film een voor groter publiek dan alleen de Kung Fu of martial art fans want ook het verhaal van deze film zit goed in elkaar.

The Man From Nowhere

Soms is het moeilijk om te bepalen of een film al dan niet een martial art film is. Als er wapens aan te pas koTMFNWGlock17men, is het dan nog wel een martial art film? Deze “The Man From Nowhere” bewandelt deze dunne lijn, maar de gevechten zijn toch van dergelijke hoge kwaliteit dat deze film niet in dit lijstje mag ontbreken.

The Legend of Drunken Master

Eindelijk een film van Jackie Chan in het lijstje! In deze Jackie Chan film dankt de Kung Fu ster zijn krachten aan het drinken van alcohol. Wat een geweldig script! De film toont ons de grappigste en coolste gevechtsscenes die je ooit gezien hebt.

Comments are closed.