Soorten Martial Arts

De realiteit is dat er niet zoiets bestaat als de “beste” martial art. Elke soort of type martial art heeft zo zijn eigen sterktes en zwaktes. Het gaat eigenlijk meer over de stijl die het beste bij jou past en waar jij je het beste bij voelt. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je voor een bepaalde martial art kiest.

Fysieke conditie

Sommige types martial arts, zoals Braziliaanse Jiu Jitsu en MMA, vereisen een grote fysieke paraatheid. Het is aan te bevelen om bij de eerste lessen in goede conditie te verschijnen. Zo niet zal je het hqdefault (2)de eerste dagen bijzonder zwaar te verduren krijgen. Het enige wat je moet doen is je conditie een beetje terug op peil brengen. Een goede conditie is bovendien ook belangrijk om blessures zoveel mogelijk te beperken. Je wilt immers vermijden dat je na de eerste les al in de lappenmand belandt.

Slaan, worstelen of beiden

Wil je rechtopstaand vechten met technieken als boksen, slaan en schoppen, gebruik makend van je knieën, vuisten en ellebogen? Dan is kickboksen, Karate of Tae Kwon Do misschien wel iets voor jou. Ben je eerder geïnteresseerd in worstelen? Probeer dan uit te kijken naar gevechtssporten als Braziliaanse Jiu Jitsu, worstelen of Judo (hoewel Judo meer een worstelstijl is en er ook judoscholen zijn die zich meer concentreren op vechten op de grond). Het beste voorbeeld van een gevechtssport die al deze technieken combineert, is het tegenwoordig zeer populaire MMA.

Zelfverdediging

Zowat alle gevechtssporten claimen dat ze voornamelijk op zelfverdediging gericht zijn. Binnen de cultuur van de martial arts sporten is dat echter niet altijd waar. Sommige sporten zijn erop gericht om te blijven vechten tot het laatste fluitsignaal. Een echte zelfverdedigingssport daarentegen is erop gericht om een gevecht zo snel mogelijk te beëindigen en zoveel mogelijk schade voor jezelf te vermijden of te beperken.

Comments are closed.