Martial Arts Beroemdheden

Er bestaan vele beroemde figuren die hebben bijgedragen aan de populariteit van martial arts, elk in hun eigen categorie welteverstaan. Hier volgen enkele voorbeelden van de beroemdste martial arts grootheden die hun sport op de wereldkaart hebben gezet:

Itosu Anko

Anko (1831-1915) wordt beschouwd als de “grootvader van de Karate” omdat hij voor beginners eenvoudige bewegingen creëerde. Het is aan deze grootmeester dat Karate vandaag haar populariteit dankt.

Helio Gracie

Gracie overleed in januari 2009 op de leeftijd van 95 jaar. Hij wordt beschouwd als de uitvinder van de Braziliaanse Jiu Jitsu, waarbij hij de basistechnieken van het Judo overnam en meer focuste op hefboom dan op kracht.

Royce Gracie

De zoon van Helio Gracie – Royce Gracie – won de eerste drie UFC wedstrijden ooit (Ultimate Fighting Championship). Dit toonde de wereld hoe effectief de gevechtskunst die zijn vader ontworpen had wel was. Hij deed dit trouwens in een periode waarin hij nog geen 80 kilogram woog en er nog geen gewichtsklassen waren. Zijn prestaties in deze vroege UFC wedstrijden veranderden de wereld van de martial arts voor altijd.

Dr. Jigoro Kano

In een tijdsgeest waarin alle individuele gevechtssporten in Japan een neergang kenden, inclusief het Japanse Jujutsu, vond Dr. Jigoro Kano een nieuwe sport genaamd Kodokan Judo uit. Hij liet alle gevaarlijke technieken van het Jujutsu vallen en in 1910 kwam zijn droom uit want Judo werd toen officieel als sport erkend.

Bruce Lee

Deze legende heeft wellicht geen uitgebreide voorstelronde nodig. Bruce was niet alleen belangrijk omwille van zijn acteerprestaties in diverse films en series. Hij was ook een groodownload (1)t innovator en zorgde ervoor dat niet werkzame technieken door efficiënte gevechtstechnieken vervangen werden. Lee was de uitvinder van de martial art gekend als Jeet Kune Do, een stijl die alle andere martial arts stijlen overstijgt. Op 20 juli 1973 overleed Bruce Lee in Hong Kong op de leeftijd van 32 jaar aan de gevolgen van de nevenwerkingen van een pijnstiller. Niet meteen de dood die je zou verwachten voor een actieheld als Bruce Lee.

Comments are closed.